تولید گوشت حلال غیرحیوانی در کشور خدمات غیرحضوری برای بازنشستگان و مستمری‌بگیران با اپلیکیشن «تأمین‌من» آخرین اخبار از وضعیت ایرانی‌های بازمانده در عربستان تداوم هوای گرم تا ۳ روز آینده در اغلب مناطق کشور (۵ مرداد ۱۴۰۳) گرما در خراسان رضوی به بالاترین حد خود در یک سال اخیر می‌رسد (۵ مرداد ۱۴۰۳) سقوط چرخ و فلک در تربت حیدریه | ۷ نفر مصدوم شدند (۵ مرداد ۱۴۰۳) آغاز پیش‌فروش بلیت اتوبوس اربعین از فردا شنبه (۶ مرداد ۱۴۰۳) | میزان افزایش قیمت‌ها مشخص نیست زلزله نسبتا شدید گهواره کرمانشاه را لرزاند + جزئیات(۵ مرداد ۱۴۰۳) اعترافات تکان دهنده عاملان قتل پسر جوان در جنوب تهران| مشروبات الکلی مصرف کرده بودیم قتل پیرمرد تهرانی توسط همسایه| نزاع بر سر زباله خون به پا کرد آلودگی صوتی بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد تبلیغات کلاهبرداری در فضای مجازی را بشناسید «اضطراب دیابت» با افزایش خطر مشکلات سلامت روان همراه است واژگونی سمند در جاده نیشابور به مشهد با پنج مجروح حریق کابین آسانسور در مجیدیه مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۳) هشدار اورژانس مشهد: گرمازدگی شدید می‌تواند منجر به فوت شود نجات چهار شهروند از حادثه حریق منزل مسکونی در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۳) مرگ پیرمرد ۷۰ ساله بر اثر کتک خوردن از پسر همسایه! قتل جوان ۳۰ ساله بر سر ارث پدر رفیقش| قاتل اعدام شد زلزله ۴.۶ ریشتری قلعه قاضی را در نزدیکی بندرعباس لرزاند باز هم رکورد گرم‌ترین روز ثبت‌شده در تاریخ شکسته شد افزایش ۲۳ درصدی مصرف آب در پی گرمای کم‌سابقه مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

افزایش موارد ابتلا به اسهال ویروسی در کشور

  • کد خبر: ۱۱۲۳۰۸
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۷
افزایش موارد ابتلا به اسهال ویروسی در کشور
رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت ضمن اشاره به افزایش آمار موارد ابتلا به اسهال ویروسی در کشور، درباره روش‌های انتقال و درمان بیماری توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر مریم مسعودی‌فر درباره اسهال ویروسی شایع شده در کشور اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد آمار موارد ابتلا به اسهال نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل افزایش یافته است. اسهال یک علامت بالینی است که میکروارگانیسم‌های مختلفی شامل انگل‌ها، باکتری‌ها، ویروس‌ها و ... می‌توانند باعث بروز آن شوند.

موردی از ابتلا به وبا گزارش نشده است

وی افزود: موارد مبتلا به اسهال از نظر ابتلا به وبا، ویروس‌ها و عوامل باکتریایی بررسی می‌شوند. بررسی‌های انجام شده نشان داد موردی از وبا گزارش نشده است و به نظر می‌رسد با توجه به علائم بالینی و برخی آزمایشات، آنچه در گردش است، اسهال ویروسی است. البته این بدان معنا نیست که ویروس جدیدی وارد کشور شده است و اسهال‌های ناشی از ویروس در سال‌های قبلی نیز وجود داشته است.

علت احتمالی افزایش موارد ابتلا به اسهال ویروسی

وی درباره علت افزایش شیوع این علائم گوارشی بیان کرد: در این ایام محدودیت‌های کرونایی برداشته شده و تماس افراد با یکدیگر بیشتر شده است؛ افراد و به‌ویژه کودکان در ایام کرونا در شرایط جداسازی‌شده و ایمن‌تری به سر می‌بردند و این احتمال وجود دارد که به علت کاهش مواجهه مردم با عوامل بیماری‌زا، سطح ایمنی افراد نسبت به عوامل باکتریایی و ویروسی کاهش پیدا کرده و این مسئله باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های ویروسی شده است.

رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت تصریح کرد: خصلت اسهال‌های ویروسی این است که خطر سرایت‌پذیری آن‌ها نسبت به اسهال‌های باکتریایی بالاتر است در نتیجه افراد بیشتری به آن مبتلا می‌شوند؛ البته این بیماری معمولاً به سرعت محدود می‌شود و بیماران نیز بهبود می‌یابند.

مسعودی‌فر خاطرنشان کرد: اسهال ویروسی که در کشور شاهد طغیان آن بوده‌ایم جزو بیماری‌های منتقله از آب و غذا طبقه‌بندی می‌شود.

راه‌های انتقال اسهال ویروسی چیست؟

رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذا در وزارت بهداشت با بیان اینکه انتقال اسهال ویروسی می‌تواند از طریق مصرف آب و ماده غذایی آلوده باشد؛ گفت: همچنین عدم رعایت بهداشت دست باعث انتقال بیماری از فرد مبتلا به سالم می‌شود؛ برای مثال اگر فردی پس از اجابت مزاج دست خود را به خوبی نشوید و غذایی را با دست آلوده برای سایرین فراهم کند، باعث منتقل شدن ویروس از فرد به فردی دیگر می‌شود؛ تماس تنفسی باعث انتقال این بیماری نمی‌شود.

مسعودی‌فر بیان کرد: کودکان، سالمندان و بیماران زمینه‌ای یا دارای نقص ایمنی ممکن است به درجات شدیدتری از بیماری مبتلا شوند. کودکان نسبت به کم‌آبی‌های ناشی از اسهال حساس‌تر هستند.

میوه‌ها و سبزی‌ها را خوب بشویید

وی با تأکید بر لزوم شست‌و‌شوی مناسب میوه‌ها و سبزیجات، تأکید کرد: اگر میوه‌ها و سبزیجات به خوبی شست‌و‌شو داده نشده و گندزدایی نشوند ممکن است باعث ابتلای افراد به بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا از جمله اسهال ویروسی شوند.

هشدار نسبت به شست‌وشوی میوه و ظروف در آب رودخانه‌ها

رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت در پاسخ به سؤالی درباره شست‌و‌شوی ظروف و میوه‌ها در آب رودخانه‌ها بیان داشت: استفاده از آب آلوده برای شستن دست و ظروف و حتی شنا کردن در آب آلوده نیز می‌تواند باعث انتقال آلودگی‌ها شود؛ توصیه ما این است که مردم همواره آب سالم برای شست‌وشوی دست و ظروف همراه خود داشته باشند و اگر در جایی از سلامت آب اطمینان ندارند؛ آن را بجوشانند، زیرا ویژگی ویروس‌های منتقله از طریق آب و غذا این است که ماندگاری زیادی در سطوح بیرونی ندارند و با حرارت نیز از بین می‌روند.

مهم‌ترین درمان اسهال ویروسی

وی درباره درمان اصلی اسهال ویروسی تصریح کرد: چالش اصلی در بیماران مبتلا به اسهال، از دست رفتن آب و الکترولیت‌های بدن است و بنابراین درمان‌های علامتی برای بیمار انجام می‌شود و مصرف آب سالم و بهداشتی و محلول ORS می‌تواند کم‌آبی بیمار را رفع کند؛ در صورت در دسترس نبودن این محلول می‌توان از نوشیدنی‌هایی مانند آبمیوه طبیعی، دوغ، چای و ... برای رفع کم آبی استفاده کرد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->